Kindergîte

 

Kinderen zijn welkom bij ons

 

De grote tuin biedt vele spelmogelijkheden: zandbak, balspelen, schommelen, trampoline springen, kampen bouwen, speelhuis om te ontdekken enz.
Er zijn verschillende boerderijdieren: ouessantschapen, poezen, konijn en pony die graag geknuffeld en verzorgd worden.
Verder kan u samen gebruik maken van de kampvuurplek in de tuin: vuur maken, kokkerellen, muziek spelen en zingen, genieten onder de sterrenhemel...

 

Binnen is een speelhoek met veel houten speelgoed en (meestal) gezelschap van onze kinderen.

 

Op aanvraag zijn er creatieve activiteiten mogelijk zoals vilten, knutselen met natuurmaterialen, ...

 

Oudere kinderen of jonge ouderen kunnen indien gewenst overnachten in het woonwagentje in de tuin, eenvoudig en gezellig ingericht met twijfelaar en klamboe (max. 2 personen)

 

         

 

 

 

Een kindervakantie

Enkele weken per jaar zijn onze gastenkamers enkel voorbehouden aan kinderen tussen 5 en 11 jaar (zonder ouders dus).
Wij bieden hen een unieke vakantie in ons huis en tuin, veilig gelegen aan het eind van een doodlopend straatje en temidden van het groen.
De formule is gebaseerd op het franse "gîtes d´enfants" waar kinderen in een warme, familiale sfeer kunnen onthaasten. Even tot rust komen van hun drukke schoolse en andere activiteiten.
Wij kiezen dan ook bewust voor een kleinschalig project: een creaweek in ons gezin, met slechts 15 deelnemers. Dit omdat we een persoonlijke welkom en een betrokken begeleiding én opvang voor ieder kind hoogst belangrijk vinden.

 

Tijdens deze boerderij-creavakanties is er een ruim aanbod om creatief bezig te zijn op allerlei vlakken. Er wordt natuurlijk veel geknutseld met rijke materialen en verrassende technieken maar ook drama en beweging komt aan bod. Op eigen tempo en niveau gaan we op zoek naar de kunstenaar in onszelf, handig zijn hoeft niet, graag meedoen volstaat.

 

Begeleiding van de kinderen is in handen van de gastvrouw Nancy, kleuterleidster op de Steinerschool. Zij heeft jarenlange ervaring opgedaan in het werken met kinderen tijdens de jeugdbeweging, is kinderanimatrice in binnen- en buitenland geweest en is naast haar job in het onderwijs professioneel bezig geweest met clownerie, grime, ballonplooien.
Samen met 2 pedagogisch geschoolde animatoren (24/24 uur aanwezig) zorgt zij voor een aangenaam verblijf waar ieder kind zich vlug thuis zal voelen.